De aanrijtijden van de politie in de gemeente Tholen hebben de aandacht getrokken van de raadsfractie van ChristenUnie. Terwijl de norm voor spoedritten op 90 procent ligt, blijkt dat in Tholen dit percentage niet gehaald wordt. Fractievoorzitter Jaap Hage uit zijn zorgen over de mogelijke gevolgen van de langere reactietijden van de politie in noodsituaties. Hij vraagt zich af of er incidenten zijn geweest die voorkomen hadden kunnen worden bij een snellere reactie van de hulpdiensten.
De gemeente Tholen staat voor de uitdaging om bij spoedmeldingen binnen de norm van 15 minuten ter plaatse te zijn. De vraag rijst of het dagelijks gemeentebestuur op de hoogte is van de vaak gemiste norm en of de ambulancezorg ook steeds meer moeite heeft om aan de aanrijdnorm te voldoen. Hage uit zijn bezorgdheid over de toenemende problemen en het belang van tijdige hulpverlening in crisissituaties.
Er is opgemerkt dat de aankomsttijd bij incidenten soms verkeerd wordt genoteerd, wat de daadwerkelijke efficiëntie van de hulpdiensten kan vertekenen. Het correct loggen van aankomsttijden blijkt essentieel om de prestaties van de politie en ambulancezorg accuraat te kunnen beoordelen. ChristenUnie stelt vraagtekens bij het rapportageproces van dergelijke kritieke incidenten en benadrukt de behoefte aan verbetering en transparantie.
De signalen omtrent de aanrijtijden van hulpdiensten in Tholen roepen op tot actie. De fractie van ChristenUnie dringt aan op een diepgaand onderzoek naar de oorzaken van de inefficiëntie en het verbeteren van de rapportageprocedure. Het is cruciaal dat er meer aandacht wordt besteed aan het waarborgen van een snelle en adequate hulpverlening in de gemeente, met als ultiem doel het verhogen van de veiligheid en het vertrouwen van de bewoners.